С 4 структури може да се оправи родното здравеопазване“, заяви в

...
С 4 структури може да се оправи родното здравеопазване“, заяви в
Коментари Харесай

Проф. Чирков за това как родното здравеопазване може да се оправи

„ С 4 структури може да се оправи родното опазване на здравето “, заяви в предаването “Лице в лице ” по bTV професор Александър Чирков. Първата конструкция, по думите му, би трябвало да е комисия, която да се назначава от министъра на опазването на здравето.

Той съобщи, че негови американски сътрудници са подготвени да оказват помощ на българското опазване на здравето. По думите му би трябвало да се обикалят лечебните заведения и да се следи дали те напредват.

„ Трябва да се отстранен безразсъдните дейности на лекарите, без да ги управлява никой. Трябва да се мисли, кое е най-хубавото за пациентите. Отношението е значимо за качеството на опазването на здравето “, сподели проф. Чирков. Той даде образец, че е неразумно да се слагат доста стендове. Доказано е, че хора които са нападателни, желаят възмездие, живеят доста по-кратно, сподели кардиологът.

Александър Асенов Чирков е български доктор и кардиохирург. Роден е в Лом на 27 януари 1938 година Завършва Висшия медицински институт в София през 1962 година Заминава през 1966 година за Западен Берлин, където специализира при известния кардиохирург проф. Бюхлер.

Остава там като доктор в Университетската болница, след това се трансферира в Западна Германия – в университета във Франкфурт на Майн и в университета във Фрайбург, където е професор от 1981 година През 1984 година се завръща в България, поканен от акад. Атанас Малеев, ректор на Медицинската академия и заместник-министър на опазването на здравето.

Извършва първата сърдечна трансплантация в България и на Балканите през 1986 година Дълги години е шеф на болничното заведение „ Св. Екатерина “. Проф. Чирков печели международна известност и благодарност за професионализма си в областта на сърдечните заболявания, интервенции, трансплантации и родното опазване на здравето като цяло.
Източник: bgnow.eu

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР